Premi Anselme Payen al Professor Orlando J. Rojas
-Recentment (3 d'abril de al 2019) li ha estat concedit el premi Anselme Payen al Professor Orlando Rojas. La cerimònia de lliurament del premi ha estat realitzada dins el marc de la reunió de l'American Chemical Society (ACS) que ha tingut lloc a Orlando (Florida).

 

Aquest premi és el més gran honor al qual es pot accedir a l'àrea de Celulosa i Materials Renovables.


Fins ara el Prof. Rojas és Professor a la Aalto University -Departament de Bioproducts and Biosystems de la School of Chemical Engineering i del Departament d'Applied Physics de la School of Sciences- i també és Adjunct Facultat dels Departaments de Chemical and Biomolecular Engineering and Forest Biomaterials de la North Carolina State University -Raleigh-. En Aalto lidera una Materials Platform, think-tank que catalitza investigació interdisciplinària en aquesta àrea.
 

El Prof. Orlando Rojas té un ampli currículum que comença a la Universitat dels Andes, passant per diversos Centres Acadèmics i Recerca: l'Auburn University, on va obtenir el seu grau de doctor, la Université du Québec, l'Institute for Surface Chemistry (YKI) i el Royal Institute of Technology d'Estocolm i la Universidade Federal do Amazones entre d'altres.
 

Molt recentment el Prof. Rojas ha acceptat el Canada Excellence Research Chair in Forests Bioproducts de la Universitat de British Columbia de Canadà. Aquesta Càtedra està establerta per atreure investigadors d'excel·lència
 

A l'inici de la seva carrera acadèmica Prof. Orlando Rojas va realitzar un postgrau, el Diploma en Enginyeria Paperera, a l'Escola d'Enginyers Industrials de Terrassa (actualment Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya - UPC), completant la seva formació en una fàbrica del paper del nord d'Espanya. Des d'aquest moment sempre hi va haver una col·laboració molt estreta amb el Prof. Rojas: Professor Visitant a l'Escola de Terrassa, participació en la realització de diversos Seminaris, publicació de treballs d'investigació conjunts, així com la recepció de professors i investigadors de Terrassa en els seus equips d'investigació de les Universitats de Aalto i North Carolina; aquestes estades han ajudat a enriquir diverses tesis realitzades i dirigides per l'equip de professors de Terrassa, CELBIOTECH.
Per acompanyar al Prof. Rojas a la recepció d'aquest important premi es van desplaçar a la Reunió d'ACS dels professors Teresa Vidal, Cristina Valls i Oriol Cusola, que al seu torn van presentar contribucions científiques en aquest esdeveniment de l'ACS "Chemistry for New Frontiers" .

Compartir