PLACES EXHAURIDES-Visita tècnica guiada: Casa Torregassa, un habitatge Passivhaus
Descripció: La Intercol·legial Tècnica del Vallès organitza el pròxim dimarts, 19 de març, una visita tècnica guiada a una vivenda passiva rehabilitada a l'Ametlla del Vallès. El guiatge anirà a càrrec de l'equip encarregat de la rehabilitació, encapçalada per l'arquitecta Marta Prims, l'aparellador Magí Cuberta i l'enginyer Artur Garcia que ens explicaran in situ el procés seguit per aconseguir l'estàndard Passivhaus.
El projecte consisteix en la rehabilitació d'una casa d'estiueig modernista, construïda l'any 1932 a L'Ametlla del Vallès. Es va fixar el repte d'obtenir una vivenda passiva amb aquesta rehabilitació integral, i per aconseguir-ho es va optar per construir una caixa d'entramat lleuger de fusta a l'interior de les façanes existents, enderrocant tot el trasdossat interior, envans i coberta.

La vivenda és un únic espai obert, que s'organitza amb un nucli central que són l'escala i el bany i consta de la planta baixa i un petit altell fent un total de 83,6m2. Per tal de garantir un bon assolellament i aprofitar l'energia del sol, es va crear una coberta amb forjats de fusta d'avet laminada a dos nivells que permet l'obertura de finestres cap a sud que aporten una bona il¿luminació natural durant tot el dia.

Al crear aquesta nova caixa interior, fent una bona execució i amb portes i finestres d'altes prestacions, es va aconseguir una molt bona hermeticitat a l'aire passant exitosament el test Blower Door, i aconseguint fàcilment l'absència de ponts tèrmics.

Aquests factors juntament amb un bon aïllament tèrmic i una ventilació mecànica amb recuperador de calor, fan que la vivenda tingui una demanda d'energia molt baixa i que amb aparells de baix consum es pugui cobrir.

Un bon disseny i una execució curosa dels detalls és essencial en la construcció d'una casa passiva per tal de garantir les altes exigències de l'envolvent i la tecnologia de l'edifici que permeten tenir aquest consum d'energia tan baix.

Places limitades
Activitat gratuïta


Si voleu assistir, escriviu un correu a valles@eic.cat-Inscripcions tancades
Dates: 19/03/2019
Horari: 1a. visita a les 10h
2a visita a les 11:30h
Lloc: c. de la Torregassa / c. Ca l'Alzina. L'Ametlla del Vallès.