Visita tècnica guiada-Unifamiliar a Valldoreix, construcció d'alta eficiència en fusta

Comissió: Jornades Tècniques (Vallès)
Descripció: La Intercol·legial Tècnica del Vallès organitza el pròxim divendres, 03 de maig, una visita tècnica guiada a un habitatge unifamiliar de nova construcció a Valldoreix projectat per AContraluz Arquitectes. El guiatge anirà a càrrec de l'equip encarregat de la construcció, la constructora Santa&Cecilia Passivhaus, que ens explicaran in situ el procés de treball, i comptarem amb l'Enginyer Tècnic, especialista en càlcul d'estructures de fusta Albert Admetlla amb qui compartirem la planificació i particularitats de la construcció en fusta, i també amb en Xavier Rodríguez, Arquitecte tècnic & Passivhaus Designer amb qui aprofundirem en els conceptes d'hermeticitat a l'aire i la gestió de la difusió del vapor d'aigua.

El projecte consisteix en un habitatge unifamiliar construït en 2 volums, essent la construcció principal en fusta, i en la fase en què es troba podrem veure la interacció i la integració de la fusta i el procés de muntatge d'aquest sistema sobre sistemes tradicionals, d'estructura d'acer, formigó i bloc. Tindrem visible la capa d'hermeticitat a l'aire, el sistema de ventilació mecànica amb recuperació de calor i la instal·lació de la finestra, també ja en el segon volum veurem la fase de muntatge de l'entramat lleuger.

Els habitatges s'organitzen a partir d'espais oberts amb una alçada generosa treballant la llum per aconseguir la qualitat de l'espai interior, tot protegint-nos amb elements d'ombra a línia de façana.

Aquests factors juntament amb un bon aïllament tèrmic i una ventilació mecànica amb recuperador de calor, fan que l'habitatge tingui una demanda d'energia molt baixa i que amb sistemes actius continguts en potència, es pugui cobrir.
Un bon disseny i una execució curosa dels detalls és essencial en la construcció d'un habitatge en fusta per evitar patologies i de cara a aconseguir una alta eficiència.


Activitat gratuïta
Places limitades a 20 persones
Dates: Divendres, 10 de maig a la Plaça Mas Roig. 08197 Valldoreix
Horari: A les 10:00 h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.