Visita guiada a la Casa Vicens d'Antoni Gaudí

Comissió: Jornades Lúdiques (Vallès)
Descripció: Des de L' Intercol·legial Tècnica del Vallès, organitzem una visita guiada a la Casa Vicens de Barcelona. El guiatge anirà a càrrec de l'arquitecte rehabilitador de l'obra, David García i del director de la Cooperativa d'arquitectes Jordi Capell, en Marc Longarón.

La Casa Vicens va ser construïda entre l'any 1883 i 1885 com a casa d'estiueig projectada per un jove Gaudí de 31 anys per al Sr. Manel Vicens i Montaner, corredor de canvi i borsa. Va ser el primer edifici de Gaudí a Barcelona, essent un dels primers exemples de la renovació estètica de l'art i l'arquitectura que va tenir lloc arreu d'Europa a finals del segle XIX i considerada una de les primeres obres mestres del Modernisme a Catalunya.

A la Casa Vicens, Gaudí va recrear de manera molt personal els mons figuratius en auge d'aquell moment. La casa té com a suport las tradicions constructives catalanes, de les que l'arquitecte en fa interpretacions inesperades, a la vegada que hi incorpora també de manera personal, elements decoratius i simbòlics. Tot plegat ja anuncia i demostra la llibertat creativa que es farà present en tota la seva obra futura.
L'any 2005 la Casa Vicens va ser declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO i al 2017 s'inaugurà com a espai cultural. La Casa Vicens contribueix a difondre el valor excepcional i universal de l'obra d'Antoni Gaudi, i permet contribuir a la lectura global de l'obra de l'arquitecte.

El projecte de restauració i rehabilitació va ser fruit d'un treball de recerca realitzat pels arquitectes José Antonio Martínez Lapeña, Elías Torres i David García, i la responsable de museologia del projecte, Marta Antunano.


*Davant les poques places que podem oferir per les restriccions de la COVID, les inscripcions seran tractades rigorosament per ordre d'entrada.

Dates: Dia: Dilluns, 25 d'octubre de 2021
Lloc: Casa Vicens (c. de les Carolines, 20-26, 08012 Barcelona)

Punt de Trobada: Porta d'accés a la Casa Vicens.
Horari: Hora: A les 17 hores
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.