Visita A l' Arxiu Nacional de Catalunya

Comissió: Jornades Lúdiques (Vallès)
Descripció: Visita cultural a Sant Cugat del Vallès-ARXIU NACIONAL DE CATALUNYA

Des de la Intercol·legial Tècnica del Vallès hem organitzat per al pròxim dimecres, 30 de març a les 12 h, una visita guiada a l'Arxiu Nacional de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès.

El guiatge ens portarà pels diferents espais de treball de l'Arxiu i podrem conèixer in situ els diferents processos de tractament de la documentació i l'organització interna des de l'arribada de documents fins l'arxivística.

Visitarem el moll de descàrrega, la sala de tria i primers tractaments, els tallers de restauració, els dipòsits de documents i la sala de consulta. Així mateix, podrem veure i comentar diversos documents originals de diferents èpoques, suports i tipologies documentals com pergamins, cartells, plànols, fotografies, documents administratius o personals, entre d'altres.

L'any 1995 l'Arxiu Nacional va ser traslladat a Sant Cugat del Vallès, a un edifici de nova planta adaptat a les grans dimensions i la funcionalitat que exigia aquesta institució. L'edifici va ser projectat per Josep Benedito del despatx RQP i Santi Orteu i consta de quatre grans blocs connectats per un pati interior, que pugen des del soterrani fins a un cinquè pis. El projecte, amb un disseny molt funcional, reuneix totes les premises encaminades a garantir la millor conservació documental, limitant les entrades de llum i controlant informàticament els factors ambientals.
Dates: Dimecres, 30 de març de 2022

Lloc: Carrer de Jaume I, 33-51. 08195-Sant Cugat del Vallès
Horari: 12:00h a 13:30h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

No hi ha més places disponibles