Visita al supercomputador MARENOSTRUM

Comissió: Jornades Tècniques (Vallès)
Descripció: La Intercol·legial Tècnica del Vallès, organitza el pròxim dimecres, 15 de juny, una visita guiada a les instal·lacions del supercomputador MareNostrum. Aquesta instal·lació està ubicada al Centre Nacional de Supercomputació de Barcelona (BSC-CNS), a la capella de la Torre Girona i és un dels supercomputadors més potents d'Europa.


Des dels inicis ha viscut diverses actualitzacions i en cadascuna d'elles es van multiplicant de forma exponencial les prestacions des de la primera màquina MareNostrum, instal·lada el 2004. Les xifres de capacitat de procés són espectaculars, 11.100 bilions d'operacions per segon, oferint els seus serveis a investigacions científiques nacionals i internacionals, que requereixen càlculs extremadament complexos.

Les disciplines científiques que sol·liciten de la supercomputació són múltiples però destaquen les línies d'investigacions vinculades a la salut (projectes de genòmica, estructura de les proteïnes, diagnòstics precoços¿), enginyeria i millores en sistemes energètics (ubicació idònia de molins eòlics), meteorologia i clima (prediccions meteorològiques i oceàniques), anàlisi del Big data, Bioinformàtica, Geofísica¿

Dates: Dimecres, 15 de juny de 2022
Lloc: Supercomputing Center. Torre Girona. c. Jordi Girona, 31 - 08034 Barcelona
Horari: De 12.45 a 13.45 h.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.