Digitalització de la infraestructura del TRAMVIA

Comissió: Jornades Tècniques (Vallès)
Descripció:


La Intercol·legial Tècnica del Vallès organitza aquesta conferència a càrrec d'Eduard Cabrera Delgado, Cap de Servei de Gestió d'Infraestructures de l'Àrea de Mobilitat de l'ATM, (Autoritat del Transport Metropolità.

Les administracions titulars d'infraestructures viàries i ferroviàries han de gestionar el cicle de vida d'una infraestructura, des de la seva planificació, disseny i construcció fins a la seva explotació, fins i tot un hipotètic desmantellament. És el cas de l'ATM, administració amb competències sobre el tramvia de l'àrea de Barcelona.

L'ATM va endegar el 2018 un projecte de digitalització de la infraestructura tramviària, amb l'objectiu inicial de resoldre problemes d'homogeneïtat i fiabilitat de la informació disponible en els diferents projectes d'estat de dimensions i característiques de l'obra executada (As-builts). En el transcurs del projecte, la digitalització de la infraestructura tramviària va esdevenir un model de dades per a l'explotació d'aquesta infraestructura, vàlid com a requeriment de sortida en aplicacions de la metodologia BIM en els nous projectes tramviaris.

Així doncs, la digitalització és la base per a una millor gestió del cicle de vida de la infraestructura però també per impulsar altres aplicacions que permetrien una gestió més eficient i segura de la xarxa tramviària.

Programa:

-Breu intro de l'ATM
-Estat inicial-plantejament del problema
-Objectius de la digitalització
-Metodologia
-Resultat
-Noves oportunitats-aplicacions
-Properes passes-Adopció metodologia BIM


Dates: Dijous, 4 de maig de 2023
A la seu de la Delegació del Vallès, carrer Indústria, 18 de Sabadell
Horari: De les 18 a les 20h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.