Visita Edifici Eco-Equip de Terrassa

Comissió: Jornades Lúdiques (Vallès)
Descripció: La Intercol·legial Tècnica del Vallès, formada per les delegacions del Vallès dels col·legis d'enginyers, d'aparelladors i d'arquitectes, organitza el pròxim 20 de març de 2024 a les 9,15h, una visita guiada al nou edifici d'Eco-Equip de Terrassa, empresa dedicada a la gestió municipal de residus.

El guiatge anirà a càrrec de Xavier Ruscalleda i Barto Busom, arquitectes del despatx d'arquitectura RGA, responsable del projecte.

Aquest nou edifici, de 1.200 m2, s'està executant íntegrament amb fusta (tant l'estructura, les façanes, la coberta com els tancaments interiors). El repte està en implantar un edifici de fusta (interior i exteriorment) en un entorn industrial, alineant-se amb els edificis existents, però apostant per una nova materialitat de la construcció.

L'objectiu del projecte és assolir un edifici sostenible, ecològic i eficient dins d'un polígon industrial, apostant per una construcció responsable, tèrmicament eficient i millorant l'entorn industrial.

L'edifici acollirà els usos necessaris per als treballadors de l'empresa: vestuaris per a 500 persones, sales de formació, menjador i magatzems de materials. El fet de construir un nou edifici per una empresa de gestió de residus, fa apostar per un edifici sensible amb la recollida i tractament de les aigües pluvials i fecals, l'aprofitament de l'energia solar, el tractament de la qualitat de l'aire interior i optar per materials naturals o reciclats.

Un edifici de fusta en un entorn industrial, com a repte per a repensar la construcció industrial.
Dates: Dimecres, 20 de març 2024
Edifici Eco-Equip (c. Esla, 34. 08223 - Terrassa).
Horari: 9:15 h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.