Visita La Tèrmica de les Tres Xemeneies-Sant Adrià del Besòs

Comissió: Jornades Lúdiques (Vallès)
Descripció: La Intercol·legial Tècnica del Vallès organitza el pròxim divendres, 8 de març a les 12h, una visita tècnica guiada a la Tèrmica de les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs. El guiatge anirà a càrrec de l'arquitecta i gerent del Consorci del Besòs, Carme Ribas i de Joaquim Calafí, arquitecte del ConsorciLa central tèrmica de les tres xemeneies, s'ha convertit amb el pas dels anys, en un element simbòlic i d'identitat del litoral metropolità. Actualment resten les estructures de formigó dels tres elements que contenien les calderes de producció de vapor, les corresponents xemeneies (col·locades a sobre) i l'edifici de la gran sala de turbines, a mode de central vertical.

El complex tèrmic viurà una contundent metamorfosi passant d'edifici estrictament funcional, generador de fum i soroll a un nou ús amb la creació d'una gran centre i hub tecnològic de producció audiovisual (el més gran del sud d'Europa) que comptarà amb l'associació de les grans productores catalanes, el Catalunya Media City..

La visita ens permetrà de comprendre l'edifici en el seu context històric i conèixer de primera mà la profunda transformació que s'hi viurà. A més d'aportar-nos una visió cultural molt profitosa, també serà molt interessant des d'una visió d'exercici professional, atès que l'edifici forma part de l'Inventari de Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya i no es podria entendre el Mapa del Patrimoni Industrial de Catalunya sense conèixer aquest complex arquitectònic.


Dates: Divendres, 8 de març de 2024
Punt de trobada: : Av. Eduard Maristany, 106. 08930 - Sant Adrià de Besòs.
Horari: 12:00h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.