Visita guiada: Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Sabadell Riu Sec

Comissió: Jornades Lúdiques (Vallès)
Descripció: La Intercol·legial Tècnica del Vallès organitza el pròxim dimecres, 29 de maig a les 12 h, una visita tècnica guiada a les instal·lacions de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Sabadell Riu Sec. El guiatge anirà a càrrec del personal tècnic de la Depuradora.

En l'actual context de canvi climàtic i de sequera, l'estalvi i reaprofitament de l'aigua conjuntament amb la implantació de l'autoconsum d'energies renovables en equipaments públics i privats és fonamental.

Per l'impacte que tenen els edificis en el consum d'aigua i energia, hem de tenir especial sensibilitat en aquests temes incorporant estratègies i sistemes per estalvi, precisament, d'aigua i energia en els nostres projectes.
L'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) Sant Pau de Riu Sec és un bon exemple d'equipament públic en què es combinen aquest dos aspectes:

Autoconsum combinant energia eòlica, fotovoltaica I biogàs produït a la mateixa planta mitjançant el tractament dels llots.
Regeneració d'aigües residuals per la seva posterior reutilització.
L'Ajuntament de Sabadell i Aigües de Sabadell treballen en un projecte de transformació global, el Biotop, que té com a objectiu descarbonitzar l'activitat del cicle de l'aigua a la ciutat i potenciar l'autoproducció energètica verda.

En aquesta visita coneixerem com funciona el cicle integral de l'aigua, des de la fase de captació i potabilització fins a la depuració i el retorn al mitjà natural. Considerem aquesta, una visita molt interessant per a conèixer de primera mà el binomi aigua-energia.

Dates: Dimecres, 29 de maig
Punt de trobada: Carrer de la Serra dels Galliners, s/n. Sabadell.
Horari: 12:00h
Inscripcions: Inscripció     

Places limitades.