El jurat ha atorgat el guardó a Electra Caldense per tenir com a “prioritat la protecció i conservació del medi ambient” i això es fa palès en què un dels seus principals objectius és “fomentar l’ús d’energies renovables que permeten l’avanç de la nostra societat sense fer malbé el planeta en què vivim”. També cal destacar el compromís de la companyia amb la societat, ja que durant més de 100 anys s’han esforçat per ”oferir als seus abonats sempre la darrera tecnologia, les xarxes més modernes i el servei de millor qualitat que sigui possible”.

Així mateix, s’ha premiat l’aposta clara d’Electra Caldense per l’enginyeria industrial, perquè dels 94 treballadors que té actualment, 14 són enginyers i 9 d’ells estan associats/col·legiats als Enginyers Industrials de Catalunya. Oriol Xalabarder, conseller delegat d’Electra Caldense Holding S.A., ha recollit el Guardó d’Honor i ha destacat:“Volem ser un actor important en la transició energètica, un repte no només energètic, sinó també social. Com a professionals de l’enginyeria dins el sector energètic, ens ha tocat viure aquest moment actual de transformació, sens dubte una gran oportunitat i un moment realment històric”.

La força industrial d’un país és el mirall de la seva riquesa, en ella es troba la capacitat de producció, l’enginy de la seva gent i la base sobre la que es construeix el progrés econòmic i social”, ha apuntat Germán Palacín, president de la Delegació del Vallès d’Enginyers Industrials de Catalunya. A més a més, també ha destacat que “hem de treballar en millorar les condicions laborals del treballadors del sector industrial que surten de les nostres universitats i que, veient les condicions que els ofereix el sector laboral actual, decideixen marxar a altres països on se senten més ben valorats i millor retribuïts econòmicament”.

El degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Narcís Armengol, ha destacat que “sense enginyeria, aquest país no seria el que és i, per tant, cal reivindicar el seu paper i el dels seus professionals com a motor de progrés”. Armengol també ha volgut posar en relleu la influència dels enginyers industrials explicant que “en l’actual Govern, que s’està acabant de constituir, hi ha enginyers industrials que dirigeixen les àrees tècniques d’àmbits com l’aigua, l’energia, la mobilitat, la indústria, etc. Un fet que reafirma el nostre propòsit de liderar l’evolució tecnològica pel progrés del món i les persones”.

El director de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisuals de la UPC a Terrassa, Xavier Roca, ha sigut homenatjat pels seus vuit anys com a Director de l’ESEIAAT i per la bona relació de l’escola amb Enginyers Industrials de Catalunya (EIC), i en especial amb la Delegació del Vallès. Un compromís que s’exemplifica amb la signatura de la Càtedra “Enginyeria i Empresa” de l’EIC i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l’any 2021. A més a més, Roca és el coordinador responsable de la implantació dels nous estudis de medicina a la UPC i professor de la mateixa universitat.

Al llarg de l’acte, s’ha homenatjat als enginyers i enginyeres amb 50 anys de professió i s’han lliurat les insígnies a les noves persones associades i col·legiades. Com a novetat, aquest any també s’ha reconegut als professionals amb 25 anys de trajectòria.

També han assistit a l’Acte Social 2024, l’alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda, el president de la CECOT, Xavier Panés, el president del consell comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero, el president de Mútua dels Enginyers, Carles Albà, el president de Mútua Terrassa, Antoni Abad, representats de les demarcacions de l'AEIC/COEIC i altres institucions.

RECULL FOTOGRÀFIC

+NOTICIES

Compartir