El passat 28 de març es va celebrar la darrera sessió de l’assignatura optativa ‘Desenvolupament Professional d’Enginyeria Industrial’ a la delegació del Vallès, una matèria de tres crèdits del Màster Universitari en Enginyeria Industrial (MUEI) que ofereix la Càtedra EIC-UPC. La sessió va estar conduïda per Montse Pérez, responsable del servei d’Ocupació del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

Amb quatre edicions completades i més de cent alumnes participants, aquesta assignatura s’ha consolidat com una eina essencial per als futurs enginyers industrials, ajudant-los a desenvolupar habilitats professionals i a preparar-se per a la seva incorporació al mercat laboral. El curs es pot seguir en format presencial, en línia i de manera asíncrona, oferint flexibilitat als estudiants.

Un pont entre la universitat i la professió

Daniel García Almiñana, director de la Càtedra EIC-UPC, va destacar l'objectiu de la materia, assegura que “volem acompanyar els estudiants durant els seus estudis i connectar-los amb el col·legi i la professió. Fins ara, hem format enginyers a través de les assignatures tècniques, però creiem que també cal introduir-los en el món professional. Aquesta és una activitat que està funcionant molt bé, i estem molt contents amb els resultats”.

Els estudiants que han cursat aquesta assignatura han mostrat una gran satisfacció amb els coneixements adquirits. Segons Albert López, alumne del MUEI, “m’ha agradat molt, ha estat millor del que m’esperava. He après a millorar el meu currículum i a preparar-me millor per al mercat laboral.” En la mateixa línia, Laura Martí Ferré va destacar que el curs l’ha ajudat a definir millor els seus objectius professionals dins del sector energètic.

Competències clau per a l'èxit professional

L’assignatura aborda aspectes com la definició d’objectius professionals, l’optimització del currículum i la preparació per als processos de selecció. Els alumnes també aprenen a posicionar-se millor en el mercat laboral i a entendre les necessitats de les empreses i headhunters. Segons Nicklas Terés, “hem après a posicionar-nos de la manera més adequada per satisfer els nostres objectius i entendre millor la perspectiva de les empreses”.

Lluís Isern, un altre dels estudiants participants, va ressaltar la importància de la formación, “just en acabar la carrera, necessitarem saber com buscar feina i com presentar-nos a les empreses. Aquesta assignatura ens ha donat eines molt útils”.

Paula Torres també va valorar molt positivament l’experiència, especialment la part pràctica i interactiva de la formació. “És un curs molt didàctic i útil. Recomanaria a tots els estudiants d’enginyeria que el fessin”.

Un futur prometedor per als enginyers industrials

Els alumnes que han completat aquesta assignatura tenen clar el seu futur professional. Des de sectors com l'automatització i la robòtica fins a la ciència de dades o la gestió d'instal·lacions, tots coincideixen en la importància d'estar ben preparats per als desafiaments del mercat laboral.

Tomás Comadrán va resumir l’essència de la matèria afirmant que “el projecte de l’assignatura és un mateix. Ens ajuda a establir les bases per al nostre futur professional”.

Compartir