“Després de tantes assignatures tècniques, cursar-ne una que se centri en el meu futur professional m’ajudarà”. Amb aquest convenciment Lluís Isern ha començat aquest divendres l’assignatura optativa del MUEI ‘Desenvolupament professional d’enginyeria industrial’. En Lluís s’hi ha apuntat perquè li han recomanat companys que l’han fet en alguna de les darreres edicions, igual que la Cristina López, que creu que el contingut els servirà per “conèixer-nos més a nosaltres mateixos”. Tant ella com Paula Torres, una altra de les alumnes de l’assignatura, confien que el que se’ls explicarà ho podran aplicar en un futur.

Són alguns dels 53 estudiants de l’ESEIAAT i l’ETSEIB que enguany s’han matriculat a l’assignatura que s’imparteix a la Delegació del Vallès d’Enginyers Industrials de Catalunya. És una proposta formativa emmarcada en la Càtedra EIC-UPC i aporta als estudiants eines d’autodiagnosi professional, un pla de màrqueting personal, eines de comunicació de la marca personal, la preparació per a les entrevistes de treball i altres temes que  són “un tast”, en paraules de Dani Garcia-Almiñana, director de la Càtedra. “L’assignatura té molt bons resultats i és una gran satisfacció pels estudiants”, diu Garcia-Almiñana, que explica que van impulsar l’assignatura per poder reduir la distància entre l’escola i el Col·legi en “retrobar sinergies” del passat per començar a transformar els estudis actuals. El repte, diu el director, és transformar que el Col·legi faci un acompanyament als estudiants.

En la primera sessió, que ha conduit Montse Pérez, responsable del servei d’Ocupació del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, els estudiants han pogut fer un primer contacte amb els continguts que se’ls oferiran. El perfil a LinkedIn o el currículum són alguns dels temes que li han semblat “interessants” a Albert López, mentre que Nicklas Terés creu els serviran per entrar al món laboral “amb bon peu”. Tomàs Comadrán afegeix que ho veu útil per “tenir una millor orientació quan hagi acabat els estudis”. “Són conceptes que ni a la carrera ni al màster se’ns han donat”, diu Laura Martí, “ens servirà per tancar l’etapa universitària”

Aquest és la quarta edició de ‘Desenvolupament professional d’enginyeria industrial’, una matèria de tres crèdits que s'ofereix el segon quadrimestre i que es pot seguir en format presencial, en línia i de manera asíncrona. En les edicions anteriors hi ha passat més de cent alumnes. La darrera classe serà el 28 de març. 

Compartir