Ahir dilluns 25 d’octubre, amb la Intercol·legial Tècnica del Vallès, vàrem gaudir d’una interessant visita guiada  a la Casa Vicens de Barcelona,  a càrrec de l’arquitecte rehabilitador de l’obra, David García i del director de la Cooperativa d’arquitectes Jordi Capell, en Marc Longarón. Els hi volem agrair la seva predisposició i el magnífic guiatge, podent conèixer de primera mà detalls del complex procés de restauració i rehabilitació.

 
La Casa Vicens va ser construïda entre l’any 1883 i 1885 com a casa d’estiueig projectada per un jove Gaudí de 31 anys per al Sr. Manel Vicens i Montaner, corredor de canvi i borsa. Va ser el primer edifici de Gaudí a Barcelona, essent un dels primers exemples de la renovació estètica de l’art i l’arquitectura que va tenir lloc arreu d’Europa a finals del segle XIX i considerada una de les primeres obres mestres del Modernisme a Catalunya.

 

L’any 2005 la Casa Vicens va ser declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO i al 2017 s’inaugurà com a espai cultural.


El projecte de restauració i rehabilitació va ser fruit d’un treball de recerca realitzat pels arquitectes José Antonio Martínez Lapeña, Elías Torres i David García, i la responsable de museologia del projecte, Marta Antunano.

Compartir